Συχνές ερωτήσεις

Ενδιαφέρομαι για Προκάτ Σπίτι. Τι πρέπει να κάνω;

Η διαδικασία για μια προκατασκευασμένη κατοικία είναι ίδια με αυτήν που χρειάζεται για μια συμβατική σε ότι αφορά την οικοδομική άδεια και την θεμελίωση (κοιτόστρωση). Για την ολοκλήρωση της κατασκευής είναι χρήσιμη η επικοινωνία με τον κατασκευαστή.

Είναι ασφαλή τα μεταλλικά κτίρια;

Ο μεταλλικός σκελετός που αποτελείται από κοιλοδοκούς εξασφαλίζει τον αξιόπιστο οπλισμό του κτιρίου και αποτελεί εγγύηση για την αντισεισμική συμπεριφορά του. Τα μεταλλικά κτίρια, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επαγγελματικούς χώρους, βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών σε χώρες του εξωτερικού.

Από τι εξαρτάται το κόστος κατασκευής;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι το εάν πρόκειται για ισόγεια ή διώροφη κατασκευή, (η διώροφη έχει τον ανάλογο οπλισμό που ανεβάζει το κόστος) και το αν η σκεπή είναι δίριχτη ή τετράριχτη.

Οπωσδήποτε όμως το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος μιας συμβατικής κατοικίας.

Μπορώ να επεκτείνω την αρχική κατασκευή;

Το προκάτ σύστημα δόμησης είναι ευέλικτο. ‘Ετσι είναι ιδανικό για επεκτάσεις αλλά και προσθήκες. Προσαρμόζεται σε όλες τις απαιτήσεις.

Ποιός είναι ο χρόνος κατασκευής;

Μετρώντας τον χρόνο από την ημέρα έκδοσης της οικοδομικής αδείας απαιτείται διάρκεια από 4 έως 6 μήνες. Ανάλογα με το είδος της κατασκευής.

Σε ποιο στάδιο παραδίδεται μια προκατασκευασμένη κατοικία;

Παραδίδεται στο τελικό στάδιο, ολοκληρωμένη και έτοιμη να κατοικηθεί. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να παραδοθεί στο στάδιο όπου τελειοποιείται η κεραμοσκεπή και ο σοβάς (βλ. στάδια κατασκευής). Αυτή η δυνατότητα δίνεται για να εξυπηρετήσει και να προσφέρει περισσότερες επιλογές.

Στάδια κατασκευής